boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Thursday, 17-Jul-2008 02:24 Email | Share | | Bookmark
PALING BAHAGIA KALAU TENGOK BEBUDAK RASA BAHAGIA....haaaaa...

Happy Birthday Hazwan
Happy Birthday Imran
Happy Birthday Haziq and Farha
View all 5 photos...
Meh nyanyi lagu Birthday nak...

"Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi Imran, Harith, Hazwan, Haziq and Farha.....ha ramai tu....berpintal lidahku..
Selamat Hari Jadi"....yeaaa.... jom makan kek yang Mak Ngah @ Auntie Tun @ Makcik Tun @ Mak Yong buat ne...jom..


Happy Birthday Imran...Imran sebaya Rizwan....Imran 12 tahun dah,...dia ni putih melepak...paling suka mandi sungai atau laut atau gi swimming pool, mak dia rajin bawak ke tempat-tempat cam ni...semua anak saudara suka sangat kat mak Imran ne...oh ya Imran anak adik perempuan hubby kita...nama mak Imran, Wati ... ... cayalah Wati..



Happy Birthday Haziq and Farha....tak ingat umur bebudak dua ne.., depa ni anak saudara Anie, Anie ni nama isteri adik lelaki kita, Mie... ...depa nak celebrate birthday ni kat Restaurant Santai ...alla yang dekat ngan Segi College tu...Adik beradik depa ni rajin jumpa-jumpa dan buat makan-makan...



Happy Birthday Harith...Ayeh panggilan manjanya he he...Ayeh sepupu Rizwan, baru 7 tahun psst dia suka cekelat..tu pasal dia gebu he he...tapi comel dan manja......Mak Ayeh namanya Lina, Ayah Ayeh namanya Man, Man pulak adik bongsu kita.... ...masa ni kat umah Mak Abah kita...serampang dua tiga matala...melawat mak abah, jumpa semua adik beradik, party harijadi sama-sama, masing-masing bawak juadah...Man baca doa ...tapi kan ..tapi kan...akak Ayeh bisik kat kita...lain kali dia nak kita buat party untuk dia gak...ok sayang...InshaALLAH ya...Mak Ayeh senyum je...



Happy Birthday Hazwan...Hazwan dah 19 tahun ...lahir pada 2-7-1989....handsome budaknya...ada iras-iras pakistan...kurus dan tinggi lagi, dia belajor nun kat kota bharu... ....dia anak kawan kita Kak Ton... ...nampak muka dia happy sangat...tak sangka agaknya...siap ambil gambor lagi.. .masa dapat tu dia kata sayang nak potong la ...

"Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi Semua...pheeweeet...
Selamat Hari Jadi..."

Kita paling happy kalu kita berjaya buat semua orang happy....

Kita paling bahagia kalau kita tengok bebudak rasa bahagia...






Monday, 14-Jul-2008 04:39 Email | Share | | Bookmark
AWARD ?....SYIOK NIH....



Award ini datangnya dari Ida Merpati66...budak Club66 tu.. ...



Yang ini pulak dari Maklang tu...maklang itu le...maklang ulam pegaga tu...


Monday, 7-Jul-2008 08:05 Email | Share | | Bookmark
BOXHOUSESTUDIO FIRST ANNIVERSARY TODAY 07-07-2008

Thank you to Lynn Hassan for being my cake teacher...
and she teach this too..


HAPPY ANNIVERSARY BOXHOUSESTUDIO 7-7-08...psst nanti boxhouse update lagi... hadiah ini untuk diri empunya fotopages .. ...psst...boxhouse pi belajar ngan lynnhassan buat 2 bentuk kek fondant ni....lihatlah hasilnya. ..penat sih ...tapi...boxhouse suka sangat..terima kasih ALLAH.....Alhamdulillah..


SELAMAT ULANGTAHUN YANG PERTAMA UNTUK BOXHOUSESTUDIO FOTOPAGES 07-07-2008


Friday, 4-Jul-2008 07:07 Email | Share | | Bookmark
GILA-GILA FONDAN ...

gila gila fondan
ida terima kasih beri kita pinjam buku-buku ya..
bye lee san...selamat sambung belajar semula..utara sana nun...
View all 5 photos...
Kita memang suka fondan, puas rasanya bila dapat menguli dan membentuk fondan tu...cutter yang paling kita suka buat masa ini,cutter huruf-huruf dan cutter heart tu ... meh tengok apa kita dah buat


kelmarin kita pinjam buku-buku ida ni punya lah lama, dah sampai naik malu jugak lah...tapi bila kita kata kita nak pulangkan buku-buku tu , dia kata kalau perlu gunalah dulu...aduhai baiknya...terima kasih ida...

Quote:

Madiha dapat resepi ni dari kakak angkat tersayang nya Kak Ramlah Ismail

KEK OREN
dari fp madiha

1 ketul butter/ 250 gm
1 cawan gula castor
5 biji telur
2 cawan tepung gandum
1 ½ tutup vanila
1 tutup perasa oren
1 biji kulit limau di parut halus (parut kulit luar sahaja)
1 ½ sudu kecil baking powder

Cara2 Membuat :

Pukul butter bersama gula hingga kembang & putih. Kemudian masukkan telur satu demi satu. Kemudian masukkan vanila & perasa oren serta kulit limau parut. Bila rata masukkan tepong gandum yg telah diayak bersama serbuk penaik. Gaul sebati dan masukkan dlm tin pembakar yg telah dilengser dgn marjerin. (Madiha guna cup cake.. masa membakar lebih singkat- Boxhouses pun ikut Madiha juga)
(panaskan oven terlebih dahulu & jangan buka oven semasa membakar kek sebelum 1 jam utk mengelakkan kek turun)




ini pula untuk lee san, dia berhenti kerja sebab mak dia suruh sambung belajar lepas habis stp...rugi juga rasanya bila dia berhenti...

Quote:

dan buttercreamnya dari wilton...cakap bahasa Inggeris...fahamkan?...

Buttercream Icing
from Wilton

Ingredients:
1/2 cup solid vegetable shortening
1/2 cup butter or margarine, softened
1 teaspoon Clear Vanilla Extract
4 cups sifted confectioners' sugar (approx. 1 lb.)
2 tablespoons milk
In large bowl, cream shortening and butter with electric mixer. Add vanilla. Gradually add sugar, one cup at a time, beating well on medium speed. Scrape sides and bottom of bowl often. When all sugar has been mixed in, icing will appear dry. Add milk and beat at medium speed until light and fluffy. Keep bowl covered with a damp cloth until ready to use. For best results, keep icing bowl in refrigerator when not in use. Refrigerated in an airtight container, this icing can be stored 2 weeks. Rewhip before using.

YIELD: Makes about 3 cups.



ini pula untuk siti, seronok ya kalau tidak seminggu sekali baru dapat jumpa suami kan...


sebelum tu kita main tekap-tekap ...
Quote:

ini kita dapatkan resepinya dari fp babybatriesya..yang kita admirer orang nya tu..

Fondant
750 gm gula icing - diayak
10 gm gelatin
3 sudu besar air
1 sudu teh shortening - dicairkan
1 sudu teh gliserin
3 sudu teh liquid glucose

Cara
Masakkan gelatin dengan air sehingga gelatin larut sepenuhnya. Masukkan gliserin dan liquid glucose dan kacau. Terus angkat dari api dan kacau hingga sebati. Tuangkan gula icing ke dalam adunan tadi dan kacau. Teruskan menguli sehingga ia menjadi doh dan tidak melekit. Jika lembik, tambah gula icing dan jika keras, boleh tambah air atau shortening. Simpan doh dalam zipper bag dan letak dalam container. Sebaiknya biarkan doh sehingga lebih 12 jam.




ini untuk anak kak rohaya, jiran sebelah rumah anak perempuan sulungnya baru dapat ijazah dan sekarang tengah tunggu posting dan yang bongsu pula dapat sambung belajar selepas habis spm ,,,congrats ya adik-adik... ...


Wednesday, 2-Jul-2008 07:07 Email | Share | | Bookmark
wa terbeli beb....bukan pasal tak halal ... pasal harga da....

window shopping ke ikea
Alamak!!!..ternampak ne masa makan hotdog kat ikea tu...
nak tau apa jadi?....wa terbeli beb...
ni selingan ya...lain kali kita tunjukkan hasil kerja tangan kita pulak...buat sementara ni kita nak geng-geng sume teka berapa harga sekotak kek cawan ne...cuba teka dalam RM k... ..selamat meneka...fuh!!!...oh ya sekotak ada 6 ketul kek cawan yang kita pilih dari berbagai perasa...cuba teka jangan tak teka.... ..


teka berapa harga kek cawan ne..?...teka ...teka la..

Quote:


Mengumumkan harga sebenar setiap satu kek cawan ini ialah.....RM4-90...hah tu dia...
jadi pada semua geng-geng kek-kek cawan teruskan usaha berkarya anda kerana kek cawan kita semua memang sudah tinggi tarafnya dari segi kesedapan dan pengayaan..percayalah...



[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net