boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 20-Aug-2007 23:52 Email | Share | Bookmark
DOUBLE CHOCOLATE CHEESECAKE MUFFINS...LA..MUFFIN LAGE?....

 
JALAN JALAN KE UMAH B. .JALAN JALAN KE UMAH ULAMPEGAGA. .TERINGIN PULAK NAK BUAT MUFFIN NE. ..IALAH MEMANDANGKAN CHEESE MASIH ADA LAGI DALAM SIMPANAN
SEMALAM BUAT MUFFIN BERCHEESE GAK..HARI INI CUBA YANG INI PULA ..MUFFIN...MUFFIN..BERTUAH KAU YA. ...ASYIK DIBUAT ORANG.. APA APA PUN KITA SALIN JE DARI MAKLANG NYA FP ...NAK CEPAT...THANK YOU

Quote:

Double Chocolate Cheesecake Muffins
Source : http://sinful4688.blogspot.com

Ingredients
75 g cream cheese
2 tablespoons sugar
2 cups flour
3/4 cup chocolate chips
1/2 cup sugar
3 tablespoons cocoa
4 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 egg (beaten)
60 g butter (melted)
1 cup milk

1. Preheat oven to 190°C Beat cream cheese & 2 tbsp sugar together & set aside.
2. In a large bowl, combine flour, chocolate chips, 1/2 cup sugar, cocoa, baking powder & salt.
3. Make a well in the centre. Pour in egg, butter & milk stirring till just moist.
4. Spoon some chocolate batter into each muffin tin & drop 1 tsp of cream cheese mixture on top. Then cover with chocolate batter. Basically you'll have a cheesecake centre.
5. Bake 15-20 min till springy to touch.

Nota maklang : adunan ni pekat, jadi utk memudah kita scoop ke dalam muffin boleh tambah sedikit lagi susu..agak2lah banyak mana. ...TAPI TAK LAH LIKAT SANGAT MACAM BUAT CHEESE MUFFIN SEBELUM NE..






JEMPUT MAKAN. ..TAPI TAK LA SAMPAI SERATUS KETUI...

Quote:

1. cak ...muffin ni bukan apa bila kita buat result dia cepat dapat.coz dia kecik .yang syiok tu bila dia naik membumbung...terasa apa yang dibuat menjadi je..tapi cak..muffin bercheese ne kalu masa keluar dari oven sedap ..panas-panas gitu....kalu boleh taruh cheese lebih-lebih sikit...tak leh amal selalu dek ooi...
2.MaDiHa ...betui le kata Madiha tu....anak makan seketul dua jer.. cik abe.. pulak risau tak habis...dia tukang makan..aleh-aleh...dah tambah gebu kat pipi ngan perut last2.. kasi kengkawan kat opis....kita suka masa keluar dari oven je...susah nak dapat panas kalau tak buat sendiri kan?..yang pasti tak leh amalkan kan buat muffin selalu...fuh..
3. Roylazim...rupanya kalu nak membukit taruh dalam cup tu tinggi-tinggi sikit kan?
4. Brownies ...ingat jugak awak kat kita.. .ialah orangnya sibuk banget... dapat pulak pujian "amboiii rajin nya tun....". ..kita rajin buat benda benda camgini. ..lauk makan harian tu kureng sikit ..(coz dah ada yang boleh diharap... )...
5.kamalina...k k k pas ni kita tukar menu. .ingat anak-anak suka...rupanya depa suka kek coklat .... kamalina...kakak tak sangka boleh ada PM ye?...dah jumpa dah... rajin betui kamalina mencari-cari ilmu dalam fotopages ne ya...kakak tak berkesempatan selalu...nanti ada masa kakak nak updata nama member member fp dan makanan tu...kakak dah rasa susah nak mencari-cari dalam fp kakak sendiri....
thank you kasi tips dek..thank you...kakak sangar berbesar hati...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net