boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 15-Sep-2007 17:09 Email | Share | Bookmark
MOREH MIL DISURAU KG JELUTONG...PUDING DAN KEK CAWAN

hampir siap-lapis ke dua
sudah siap-bubuh cerry
kek cawan sanang dan nyaman neopolitan..he..he..
belum siap-baru lapis bawah je..
pada hari sabtu ..terus berbuka di rumah mil...hajat nak beli je dadih paket yang dah siap bancuh perasa mangga or vanilla..malangnya kereta kat workshop pulak..akhirnya terpaksa mintak resepi dari mai..inilah hasilnya...tq mai kerana sudi membantu ku...mil minta dalam 70 bekas setiap satu..
berdebar sebab kek cawan sanang dan nyaman tak menjadi ..huh..huh...dah lah masa cukup-cukup..yang aku ne tetap gak nak berexperiment dengan kek cawan tuh...nak pink coklat and cream..ala-ala mamafami...ni la hasilnya...masa dalam oven amboi naik tinggi...keluar kan leper..kira cantek la...lepas 2 ke 3 minit..lekang pulak dari bekas...apa dah jadi?...siapa boleh tolong ne...tulun..tulun...


tolong tolong apa dah jadi ngan kek cawan aku ne...kek cawan sanang dan nyaman ku dah jadi ginik...alahai

Quote:


1. Inaa ...Salam ramadhan to you too...sabar ye dek...kat sana kan lagi best...
2. ratna..selamat berniaga semoga berjaya
3. akina...selamat berpuasa juga...thank you for coming to my fp
4. zati......terima kasih kerana prihatin dengan nasib kek cawan sanang dan nyaman ku itu...aku amat berbesar hati ...ucapan terima kasih yang teramat sangat...terima kasih daun keladi...tak pandai kita mengadu lage...he...he..
5. maklang .....bukan ku tak nak tempek besor-besor malu ah...tak jadi sangat...tapi kalu dah suruh..nah tengok ...pasni kasi pendapat hah...he..he..
6. kak leen...bukan dadih...hajat memang nak buat dadih akhirnya puding..ambil lah
7. rinn....terima kasih....alahai...tak sesempurna mana pun menantunya nya...ada lebih ada kurang....he..he..
8. roy..salam ramadhan...semoga melimpah rahmat darinya...tak le rajin mana roy..
9. kamalina....tengah bersemangat kamalina...tambah-tambah jatuh hari sabtu dan ahad adalah masa untuk buat-buat semua ne...tambah tambah barang-barang pun ada dalam simpanan...
10 madiha....betui kata awak tu..perasaan syahdu tu ada dalam diri...buat pulak dengan perasaan “kerana ALLAH ku lakukan”...
11.arrembawi..moreh ne termasuk dalam perihal tradisi dan adat...mengeratkan silaturrahim lagi yang telah sentiasa erat....sabar ye dek...
12.jeff..perli ke betui...kalau betui..siffo siffo dan pesan makeupkan boleh cover kesilapan yang ada pada cupcakes tu...confius...
13.jie jie...betui le..ku buat cupcakes ni coz dah pernah buat sebelum ni jadi..level semua...tapi ada tapinya..bekas cupcakes tu comel je..ce tengok entry ku yang lalu..tergoda ngan nina suria@kakmon punya airtangan ....yang ni ku buat pakai souffle..konon-konon nak tunjuk kat mamafami...he...he...memudahan aku akan terus rajin mencuba...kalau nak ikut terlalu banyak ilmu yang dah di beri tinggal nak praktik kan je lage...memudahan tak payah banyak-banyak sangat trial and error..penat poket...kah kah kah...
14.merpati66...sori ar...wa senyap gegara bebenda ni le...betui le cakap lu tu...tapi masa dah ngam-ngam arrrrr.....waktu tu dah tak terpikir dah...nak tau mil ku kasi duit la....ya allah..terdiam aku di buatnya....
15.zakiah z....itu bukan dadih dek...itu puding...dadih ..ce cuba tengok kak ida punya fp...dia tiru makcik pasar malam punya ..cuba la tengok ya..
16.jeni..waalaikumsalam...dah cuba bebanyak kali tapi tak dapat dapat cuba lagi cuba lagi akhirnya terpaksa le tanya .he..he... apa apa pun thank you bebanyak ya dek..
17. Ibu Danish...TQ for coming to my FP...lepas ne boleh la beranak ramai-ramai ya..coz pandai jaga baby tu ha....
18. chepah...akak ni ada le beberapa kali cuba...dah berharap nak perfect...kena cuba lagi la...akak nak kena belajar lagi dengan senior senior yang rajin-rajin sungguh tu...chepah rajin jalan ke fp zati ya...
19. Lee Lin...kelakar le kau ne...bukan kilang dadih la...puding tu...alamak ayat aku kat atas tu mengelirukan orang ne...he.he.
20. syahidd....waalaikumsalam dek...thank you for you doa..amin...tahun depan dah nak balek?...balek kejap ke lama?...dah abeh belajar ke?...aremmbawi pun balik jugak..alahai...baru cerita nak jalan-jalan kat sana..itu la angan-angan je kot...anyway selamat bermoreh tahun depan...
21. yartie...thank you for coming to my fp ya...sabar bebanyak ye dek..sabar separuh dari iman...ehem....
22. Sabrina...seingat akak kak roy ada buat kek neopolitan ni...datang mamafami buat pulak cupcake nama ne..actually ada ice cream nama neopolitan tapi tak ingat brand apa
23. masriyah...terima kasih...semangat dari kawan-kawan fp nilah yang menjadi kita kuat nak buat...tambah-tambah kita anggap ini lah hobi paling best..jadi tak jadi harap-harap bila buat experiment tu semua jadi la..kuang kuang kuang
24. mamiyati....dah diexplain dek kakmon @ nina suria ...tuan yang empunya resepi..
25. yan......noted...semoga bertambah rezeki di hari raya nanti..
26. kakmOn....terima kasih kerana sudi bertandang ke rumah ku yang tidak seberapanya ini...rasa berbesar hati sangat...terima kasih sekali lagi kerana bekal kan dengan tips dan memberi ku semangat ya....lan kali ku cuba lagi ya...oh ya sudah berkali-kali kuperhatikan buku masakan mu itu..bagaimana untuk ku dapatkan senaskah tanda kenangan...psst...kita ni memang minat sangat coklat-coklat ne...nak jumpa jauh amat...salam ramadhan al mubarak untuk kakmOn @ ninasuria seisi keluarga...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net