boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 22-Nov-2007 14:11 Email | Share | Bookmark
MOIST CHOCOLATE CAKE

 
Akhirnya resepi yang dah lama ku simpan berjaya di realisasikan. Terima kasih zati, gara-gara bertanya macam mana nak dapat kek coklat yang moist...dapat satu resepi dari zati..tapi bukan resepi kek coklat yang dia berniaga tu...itu "Secret Recipe" lah. ..katanya cuba dulu yang ini..mudah aje....jom tengok..kita dah hiaskan dan bagi MIL sempena harijadinya yang baru berlalu. Meh cuba buat...


patutnya awal-awal lagi dah patut buat, tak sangka semuanya kacau je, dah siap untuk di bakar



Moist Chocolate Cake
resepi: di forwardkan oleh zati d'hati

Bahan-bahannya

2 cups flour

2 cups sugar

3/4 cup coco powder

2 tbsp baking soda

2 eggs

1 tsp salt

1 cup of buttermilk (1 cup susu cair + 3 sudu besar jus limau nipis. biartkan limabelas minit)..... psst....ADA PEMBETULAN SIKIT..SILA LIHAT DI BAWAH...

1 cup oil

1 1/2 tsp vanila

1 cup boil water

cara-caranya :

campurkan semuanya. curah dalam tincake yang beralas baking paper. bakar suhu 170 selama 1 jam atau lebih. atas tutup dengan kertas foil.


topping

300 g cooking coklat (kita parut sikit untuk hias atas kek, teringat lynnhassan dan rinn buat kerja parut memarut... )
1/2 cawan susu cair
double boilerkan. bila dah cair bubuh majerin satu sudu kecil majerin

Terima kasih daun keladi Zati...kita tak sempat rasa la...nanti nak buat lagi...mudah dan tak ambil masa panjang...cuma nak kena basuh le perkakasnya lepas pakai...adoi... ...siapa nak tolong?...



Quote:
ni ha zati datang buat pembetulan hari ini .....thank you zati cepat hang mai bagi tau...ok kawan-kawan selamat mencuba ya...oh ya dia ada iras-iras oil chocolate cake la..kata zati..

"kak tun, ada tersilap sikit resepi tu kak tun alamak , malu pulak ... tersilap taip masa kasi kak tun tu agaknya... buttermilk tu hanya campur 1 tbsp jus limau atau cuka. nasib baiklah menjadi... kalau tak, kenalah aku pi perak mintak ampun ..."....

tak apa dan terima kasih la sebab memberitahu...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net