boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 21-Dec-2007 11:15 Email | Share | Bookmark
Chocolate Butter Cake (berhias pink and orange chocolate)



Gegara maklang kata "Kek ni sedap dan moist...i likeeeeee..... tak perlu kukus, just bakar jer dlm oven...tak caya ke? ...cuba dulu baru tau kesedapan kek ni.....jangan tengok gambo, memang nampak tak sedap, cuba buat dan rasa sendiri kelazatannya.... "..ok meh le cuba sama-sama...jom tengok resepi..btw kita tak kukus kita buat dalam cup kecil-kecil...dan hias dengan chocolate strawberry dan chocolate orange ya..

CHOCOLATE BUTTER CAKE - mamazieza

> 6 oz butter= 3/4 cup
> 12 – 14 oz brown sugar= 1 1/2 cup
> 3 biji telor
> 1 sudu nescafe & 1 camca besar air panas
> 1 sudu chocolate paste
> 8 oz tepung gandum/superfine= 1 cup
> 2 oz serbok koko=1/4 cup
> ½ sudu teh garam
> 1 sudu teh bicarbonate soda
> 1 sudu teh baking powder
> 1 ½ gelas fresh milk/ biasa atau koko.


Butter dan gula pukul hingga kembang
Masukkan telor satu demi satu
Campurkan nescafe dan chocolate paste
Masukkan tepong berselang seli dengan susu. Last mesti tepung.

(Semua bahan kering tadi mesti diayak dahulu)

Tips skit dari mamazieza utk kek mama ni..." bila dah masak tu.. jgn kuarkan
terus dari acuan... biarkan dlm acuan dlm 20 - 30 minit... supaya kelembapan dia
tak hilang kiri kanan .. hehehehe... then baru keluarkan dan terus letak
topping.."..itulah pesannya kalau nak buat kek seketul tau..





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net