boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 20-Jan-2008 15:18 Email | Share | Bookmark
SEHARI DI 10 MUHARRAM 1429 (19 JANUARY 2008)

muffin empat segi...
ni kita punya ..Kenny's Original Quarter's Meal
ni iwan punya..black pepper taste...
ni kanda punya...black pepper juga...
aik dah lapar sangat ya...tak kasi chan nak posing dulu set tu..
Fizzy Summer, Winter, Spring & Autumn
apa katanya...less fatt, less salt, lest calories...
TU DIA...PUAS HATI BENOR C IWAN TU!!!!
kalau abang nya serious tak sudah...penat cross country eik?
cheese browniesku..dapat 3 bekas..nak buat lain, gas habis pula
Cheese Brownies resepi dari Aunty Yochana

Petang Ahad, ini 1st time ku tengok raja lawak rancangan di astro prima tu..Rizwan suka sangat bila ku dapat tengok tv bersama dia. Dia paling suka kalau dapat tengok aku gelak-gelak terasa bahagia sangat jadinya, kekadang diajuknya...memang lawak. Ku suka Nabil , budak N9 itu...untuk pengetahun, ku ni bukan geng yang dapat tengok televisyen selalu, tapi kali ini aku tertengok...baru la aku faham, Rizwan rindu ngan gurau senda dan gelak ketawa ku...ku tak perasan rupanya selama ni wajah ku selalu serious..seolah-olah hidup ni tak ada ruang untuk bergembira...mesti diburu dengan tugas-tugas yang tidak akan berakhir ...... Alahai....

Semalam dalam perjalanan ke Sg Gadut yang mengambil masa 2 jam perjalanan dari rumah, sempat bertanya Rinn buat bubur Asyura?..masa sms tu idak le dia kata dia nak buat...aleh-aleh..lewat petang tu bila ku melawat fp dari rumah adik hubby ku, dah pun licin bubur nye..he..he..Oh ya..tujuan ku ke mari hendak berjumpa Rizqin yang hendak mencari buku-buku rujukan sekolah ...hampir tengahari baru ku ambil dia sebab paginya ada acara merentas desa sekolahnya. Sampai sahaja ke sekolahnya terus bawa ke Seremban 2. Kami makan di Kenny Rogers Roasters..ku bukan minat sangat ke sana...Rizwan tu susah sangat nak di beri makan...tapi kalau yang cam gini suka betul!!....aku teringat hari ini hari ke 10 Muharram berbelanja la lebih-lebih untuk keluarga...so ku teruskan...yang penting Iwan mesti makan banyak punya...hapi nya aku...

Bila perut dah kenyang, jalan-jalan cari buku rujukan di MPH dan POPULAR. Tiba-tiba dapat satu SMS...jeng jeng jeng....rupanya Zaiton dari http://zaitgha-dayindayout.blogspot.com ...uish...surprise!! ...terima kasih kerana menjemput ke rumah ya....Kalau lah ku dapat datang ke rumah dia petang tu pasti dapat makan brownies pisang hasil air tangan nya..dan diam tak diam dah ada blog yang direka untuk jualan hasil masakan nya....Tahniah Zaiton....i doubt you lagi sibuk dari masa makan gaji dulu...lagi happening kan?...ha..ha.. .memudahan di lain hari dapat berjumpa...oh ya ku berkenalan dengan Zaiton ini waktu belajar cupcakes semasa di rumah Lynn kelmarin...

Tiba-tiba Rizqin ajak ke kedai cermin mata..Alamak!!..diam-diam rupanya dia dah kena pakai cermin mata ...katanya 6 dah nampak macam 0, 9 dan nampak macam 8...kedai tu namanya A-Look..terebang RM138...he..he..yang best tu...10 minit dah siap...tak macam dulu-dulu kena datang dua kali ke kedai baru dapat cermin mata yang ditempah...
Bagus la kedai cermin mata macam ini, jimat masa ku...fuh...

Masa untuk menghantar Rizqin balik dah tiba...adeh...part ne yang aku tak mampu nak lakukan...tapi ku pendamkan...depa ne suka perli aku kalau aku menangis...tak larat ku nak menyudahkan cerita dah ne...jom je la tengok makanan ya......



LESS FAT.......LESS SALT......LESS CALORIES....eloookk le tu...


licin.....

kok abang nya serious memanjang...ini ke style budak bujang... .


Nak cerita lagi ku bawa buah tangan untuk Rizqin, Cheese brownies dari fp maklang ulam pegaga....actually ku buat roti gak, kali ni sausage bun pula. .tu la tu..TAK JADI!!.... ...agaknya tak leh kena puji puji sangat geng-geng oooi.. ..Tukang buat nya jadi bantat..... ..apa apa pun meh nengok brownies yang dah ku potong-potong ne...lain kali tak yah ratakan sangat k..buat je macam maklang buat...itu lah ya...resepi sama...tapi tangan yang membuatnya lain-lain...jadi pun belain...


Cheese Brownies
Source : aunty yochana

Ingredients :
180 gm. Butter - melted
275 gm. brown sugar
3 eggs
1 tsp. vanilla essence
120 gm. self-raising flour
70 gm. cocoa powder

Cheese filling:
250 gm. cream cheese (adeh...waktu tu kita ada 200 gram je)
45 gm. butter
80 gm. icing sugar
1 egg
(mklang letak skit jus lemon-kita taruh oren sunquick)
Some chocolate chips to sprinkle on top (kita tak taruh pun)

Method:
(1) Mix melted butter with brown sugar until well combined.
(2) Add in eggs, one at at ime, mixing well after each addition. Stir in vanilla essence.
(3) Gently fold in flour and cocoa powder and stir till smooth.
(4) For cheese filling: beat cream cheese, butter and icing sugar until well combined. Add in egg, beating well.
(5) Pour half of brownie batter into loaf pan, then pour in cheese filling. Then pour the balance brownie batter on top of cheese filling. Sprinkle top with chocolate chips.
(6) Bake in preheated oven 170C for 40 min.s or until cooked



1. jeff…mu memang terror cari kedai tempat makan kan?..coz mu rajin ronda-ronda bawak bebudak tu..

2. Mamafami…jadi roti tu tapi masa membalut tu patutnya kena lebih gram tak leh 45gram je la..jadi kecik…bila bakar dia tak nampak gebu macam ma punya…tapi nampak bekas-bekas bertarik tarik untuk menutup keseluruhan sausage roll tu…nak cepat ..tu la pasal…adalah 5 batang je waktu ku buat tu dan iwan tambah cheese kat atasnya…mak kata ok la tu…baru belajar kan ....dan …selebihnya buat bun bulat berinti kacang merah lagi…tak pe ma..nanti ku cuba lagi …tq

3. Zaiton….maaf ye…tak perasan …yakin je I bila type your name …dah betul kan dah…sowi geng…jangan merendah diri la sangat la Zaiton ooi ….rezeki ALLAH dah beri syukurla..k…yahoo!!!…lunch di umah mu?….sssshhh…tak malu betui aku ne…he..he..

4. Anna…akak ne idak le rajin mana dek…tapi sejak dapat member-member food blog ne dah jadi naik semangat, bila naik semangat buat, bila buat?...sambung anna…he..he..brownies ni akak buat coz maklang tu ha…rajin benor dia mencuba cuba…

5. Ana..yang bantat tu si tukang buat da….brownies jadi…roti bun pun jadi …sausage roll ku itu yang terkur
ang dohnya bila di lilit…he..he..





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net