boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 28-Mar-2008 08:35 Email | Share | Bookmark
MY KIWI MUFFIN

muffin ...muffin...jual....jual...
Thank you Nini yang telah menyumbangkan resepi di Resepi.Net "Dapur Berasap Selepas Online"...betul la...tepat sekali.. , I dah buat dah tapi derhaka sikit (psst derhaka ni bahasa geng-geng masak yang menukar-nukar bahan dalam resepi..he..he..) apa yang derhaka?.. coz kita pakai inti kiwi..mmm....nanti kita gi beli inti blueberry...tapi kalu pakai jam blueberry boleh ke?..apa bezanya...walau apa pun memang sedap la sangat...tambah-tambah kalau pakai bekas kertas muffin tu, jadi dia tinggi dan puas makan...nescafe panas dah ready ne...dapat pulak muffin kiwi panas...tengok pulak majalah impiana...terasa lengkap hidup..



Muffin Blueberry (psst kita guna Kiwi)

Sumber : Kat kotak self-raising flour cap blue key
Kiriman : Nini

300 gm self-raising flour
150 gm gula kastor
15 gm susu tepung
90 gm telur (anggaran 2 bj telur saiz B)
120 gm butter
165 gm air
30 gm madu
sedikit perasa vanila

Inti : Buah blueberi (Buah Kiwi da...)

Cara:

Panaskan oven pada 180C
Pukul gula, susu tepung, butter dan madu hingga kembang.
Masukkan telur perlahan-lahan hingga habis
Ayak tepung dan masukkan ke dalam adunan bersilih ganti dgn air hingga habis.
Kisar bersama buah blueberi. Saya pakai blueberi filling.........just letak kat atas je.
Letakkan adunan dlm acuan muffin. Masukkan ke oven dan bakar selama 20-25 minit.

pilih-pilih nak yang mana, muffin cups, souffle cups or kiwi muffin in gold paper cups? yang mana satu idaman kalbu?...panas-panas tu...






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net