boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 11-May-2008 16:11 Email | Share | Bookmark
MAK, KAU LAH RATU HATI KU.....

mak kami sayang mak
walau jauh dimata tapi dekat dihati
tak terbalas jasamu mak
kau lah ratu hati ku
ampun kan daku mak
ampun kan daku
semoga mak berbahagia selalu..kita sayang mak..
Entry yang lepas kita kata kita gi cameron highlands semalan ngan hari ni ngan mil kan..asalnya dia nak gi umah orang kahwin kat bercham..anak kawan lama mil kahwin..aleh-aleh malam tadi fil dan mil singgah beritahu tidak jadi coz orang harapannya..pssst...anak lelaki dia ada mesyuarat sampai petang..cucunya pulak ke sekolah ada kursus motivasi dan teknik menjawab peperiksaan UPSR...nak ke ipoh 2 jam baru sampai rumah pengantin nanti pukul berapa pulak nak naik ke cameroon highlands...adeh..miss nak petik buah strawberry........itu lah ya qada' dan qadar ALLAH...rupanya hajat dalam hati nak tengok anak dekat asrama hari ahad, hari ibu memudahan dapatla..InshaALLAH...

hemm..inilah hasil cupcakes ..panas-panas...bukan apa plan ke rumah orang kahwin tak menjadi terus buat cupcakes vanilla resepi dari blog mamafami, terus deco terus ambil gambar terus upload dalam fp ..he he.. cupcakes khas bersempena hari ibu...kita guna fondant untuk buat hati dan bunga-bungaan tu...whipping cream untuk rumput-rumput di taman tu...dan wilton food writer untuk tulisan tu...harap-harap Mak suka ya..



Quote:


VANILLA CUPCAKES
Source : Magnolia Bakery

Ingredients :

1 1/2 cups self-raising flour
1 1/4 cups flour1 cup butter ~ room temperature
2 cups icing sugar
1 cup fresh milk
4 eggs
1 teaspoon vanilla essence

Method :

1. Sift both flours.
2. Cream butter and sugar till fluffy.
3. Add in eggs, one at a time. Continue beating.
4. Add in vanilla essence and milk. Mix well.
5. Fold in flour till well mixed.
6. Spoon some bater into the muffin pan layered with papercups.
7. Bake in a preheated oven at 180 C for 20 - 25 minutes or till done.












[


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net