boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 12-May-2008 07:36 Email | Share | Bookmark
Siapa Punya Harijadi 12 May?

luv ya too ewan ekin...
esok-esok mak bawak lapik meja k..uzur benar meja kat taman ne..
lepak-lepak dengan ekin..panas tu...
ewan..cepatla..pengambaran nak mula..he he
riang
ria
gelak
ketawa
kat mana? ... sg gadut dah dekat dengan port dickson..
..alla kejap je dapat jumpa ekin..arghhhh......

stramberry cupcakes ..opps..stroberi..opps..strawberry...
strawberry flavour whipping cream
fondant alphabets
sugarpaste roses
M&M's topper..

Quote:

Kek Strawberry
Sumber : Nina
Dari : http://www.resipi.net "Dapur Berasap Selepas Online"..

Bahan-bahan
240 g mentega
10 g Quick 75 atau ovalette
200 g gula kastor
Secubit garam
4 biji telur
290 g tepung naik sendiri, diayak
dgn 60 ml susu manis)
1 camt strawberry paste
1 camt pewarna pink rose

Cara Membuatnya
Putar mentega dan ovalette hingga kembang.
Masukkan gula dan garam, putar hingga gebu.
Bubuh sebiji demi sebiji telur dan putar sebati.
Kemudian masukkan pula tepung, kacau rata-rata.
Akhir sekali, tuangkan stoberi pes & kaler yg dipilih).
Ratakan adunan di dalam tin 22 cm yg dialas dengan kertas kalis minyak dan dilengser dengan mentega. Bakar pada 190 C selama 1 jam atau hingga masak.

Kali ini boxhousestudio guna Whipping Cream sahaja coz ada bahan-bahan di bawah habis pulak kat rumah ne..
Buttercream (Modified Version)
Sumber : Lady Ariess
1 cawan Butter
1 cawan krimwell
3 sudu susu cair
4 cawan gula icing - diayak (boleh kurangkan kalau x suka manis)
1 sudu teh perasa vanilla

Cara Membuatnya
Saya campur semua sekali kecuali gula & putar sampai gebu. Kemudian curah gula ke dalam mixer & biarkan at slow speed sampai lagi gebu.




Thank you mamafami.. ..

Terharu sih....ucapan terima kasih pada semua yang mengucapkan selamat hari ibu dan juga selamat hari jadi .. ....semalam mother's day esok lak my birthday..sama pulak dengan hari jururawat..


cepat selesaikan pengambaran. ..semut-semut hitam mula nak menyerang. .hangkat cepat ...

alamak...kita ada 3 assignment yang tak siap lage..
1. dari madiha
2. dari kak liza
3. dari zura....errr...tambah lagi dari zai aziz...ish ish ...korang berdua ni...sabaq no..
ehh...empat la...janji tak tertunai lagi makan-makan di dusun bay
ehh...lima la......mandi-manda di sungai
ehh..ehh..ehh..enam..ke umah orang kahwin pastu ke cameron highlands kan?..aleh-aleh tak jadi..tu yang buat kek cawan stoberi kosong tu..kempunan nak petik strawberry letak atas kapis tu......wa wa wa..
siaran tertunda lah pula....sambut mother's day 11 may ngan hari jururawat aka birthday 12 may...ada lah satu budak tu birthday...budak tu la....bukan budak pun.. nah. .amek bunga buat semua yang terkenang...
..bukan 1
bukan 2 ...
tapi 3




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net