boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 3-Jun-2008 09:26 Email | Share | Bookmark
SEHARI SEBELUM ANAK LELAKI CIK MAMU BERTUNANG PART 1

fondan cupcake buat hantaran..dah siap...
ambil gambar dulu
dah sampai umah cik mamu
cuba letak cam gini
hemm...
cuba letak dalam bakul yg cik mamu hias indah..
posing
posing-posing
posing-posing lagi
berapa kali nak posing da...

cupcake coklat buat hantaran bertemakan warna-warna cream, cik mamu siapkan sendiri bekas-bekas hantaran untuk anaknya ini...masa kami sampai pagi tu, dia baru lepas mandi, lepas tu kami sarapan sama-sama..makan nasi u...kenyang...lepas borak-borak, cik ajak buat kek butter dan bakar dalam bekas pyrex..bestnya...tambah-tambah bancuh kek tak pakai mixer...pukul dengan senduk kayu je...aaaarrrr..lenguh tapi syiok... ...nanti kita update di entry yang akan datang ya...


anak cik mamu namanya reza, bakal menantu namanya rini..putih gebu orangnya...cek mek kelate..
sebelum ni cik mamu dah ada dua menantu perempuan , satu cucu perempuan dan lagi dua bakal tiba..inshaALLAH...oh ya anak cik mamu enam orang tapi anak perempuan satu sahaja dan rajin ke dapur..nanti kita tunjuk gambar dia goreng sutchi fillet berserta rahsia camne gorengannya rangup dan sedap sekali...e-qin suka sangat...



cupcake hantaran buat reza dan rini...selamat bertunang sepupu...

Ok resepi chocolate cake ini kita dapatkan daripada blog mamafami. Icing resepi Chef Norzailina kita tak guna, tapi kita gantikan dengan fondan yang sememangnya berwarna putih bersih. Kita beli yang dah siap di adun cuma perlu ditambah warna mengikut cita rasa kita. Untuk kali ini kita guna warna kuning lembut yang kita uli sebati pada fondan yang berwarna putih tadi. Untuk chocolate cake tersebut kita bubuh dalam souffle cup, yang sudah pasti tidak akan merekah kek dari kertasnya...psst...kita selalu risau kalu pakai cawan kertas biasa tu la...siapa boleh tolong kasi tips?.. ....wokeh...jom tengok resepinya dulu...kalu tak mahu bubuh dalam cup, boleh guna acuan empat segi, bulat, bentuk hati dan boleh dipelbagaikan cara penyampaiannya...selamat mencuba kawan-kawan....

Quote:

HERSHEY'S "PERFECTLY CHOCOLATE" Chocolate Cake
Source : Hershey's Kitchen

Ingredients :

2 cups sugar
1-3/4 cups all-purpose flour
3/4 cup cocoa powder
1-1/2 teaspoons baking powder
1-1/2 teaspoons baking soda
1 teaspoon salt
2 eggs
1 cup milk
1/2 cup vegetable oil
2 teaspoons vanilla extract
1 cup boiling water

Directions :

1. Heat oven to 350°F. Grease and flour two 9-inch round baking pans.
2. Stir together sugar, flour, cocoa, baking powder, baking soda and salt in large bowl. Add eggs, milk, oil and vanilla; beat on medium speed of mixer 2 minutes. Stir in boiling water (batter will be thin). Pour batter into prepared pans.
3. Bake 30 to 35 minutes or until wooden pick inserted in center comes out clean. Cool 10 minutes; remove from pans to wire racks. Cool completely.

VARIATIONS:

ONE-PAN CAKE :
Grease and flour 13x9x2-inch baking pan. Heat oven to 350° F. Pour batter into prepared pan. Bake 35 to 40 minutes. Cool completely. Frost.

THREE LAYER CAKE :
Grease and flour three 8-inch round baking pans. Heat oven to 350°F. Pour batter into prepared pans. Bake 30 to 35 minutes. Cool 10 minutes; remove from pans to wire racks. Cool completely. Frost.

BUNDT CAKE :
Grease and flour 12-cup Bundt pan. Heat oven to 350°F. Pour batter into prepared pan. Bake 50 to 55 minutes. Cool 15 minutes; remove from pan to wire rack. Cool completely. Frost.

CUPCAKES :
Line muffin cups (2-1/2 inches in diameter) with paper bake cups. Heat oven to 350°F. Fill cups 2/3 full with batter. Bake 22 to 25 minutes. Cool completely. Frost. About 30 cupcakes.

(And I iced the cuppies using Chef Norzailina's recipe which I got from Mr Mat Gebu's Blog-ini mamafami yang kata ya.. ...tu la bahana main cp je.. )

ICING

Ingredients :

125g krimwell
125g butter
100g condensed milk
40g icing sugar
1 teaspoon vanilla essence

Method :

Beat the above ingredients till white and fluffy. Ready to use.



bila nak akad nikah ne ....leh kita tolong buat kek lagi ...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net