boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 21-Jun-2008 05:35 Email | Share | Bookmark
CUPCAKES KAHWIN BUAT ANAK KAK DAH, INTAN DAN MENANTUNYA IZZATT.

kita riba kek ne masa dalam kereta..sayang...he he
selamat pengantin baru intan dan izzatt
tema hijau ni idea khenduri kahwin intan, anak kak dah..
selamat menerima menantu kak dah
selamat berbahagia intan, esok di diamond creek ya?..
majlis kahwin yg diraikan dewan tun razak tg mlm..
cik tun harap intan suka ya...

As usual kita suka ngan fondant...agaknya kecik-kecik dulu tak puas main plastercin tak?....

Ha..saya nak ucapkan terima kasih pada Chef Tania kerana sudi berkongsi resepi untuk tatapan kita bersama, ini resepi untuk keknya..jangan terkejut banyak telur dan ada cube ais digunakan...ini jawapan dari Chef Tania bila saya bertanya ...terima kasih Chef kerana memecahkan kebuntuan saya...saya sangat berbesar hati...

"Hi, cik tun rahsia telor yg banyak supaya kek lembut, dan keistimewaan gunakan ice cube tu untk cake supaya lembat kerana kita gunakan ovalett dan cake di atas nie bolih juga di ubah rasa saperti mango, guna mango essence, pisang gunakan esen pisang dan juga perasa yg lain saya recomment
perasa kiwi dan bubuh sedikit warna hijau dan blackcurrent enak sekali...nanti kalau ada masa saya akan ambil photo nozzle nya dan publish kat blog ok, rupa nozzle nya panjang dan bahagian hujung nya menyerong sedikit, jadi kalau kita nak isi kan jem atau inti senang je, gunakan piping bag masuk nozzle dan jem, cucuk ke dlm kek sabelum kek di hias dgn cream......sorry ya kak panjang lebar pulak.... " ...tak apa Chef Tania..kita suka chef cerita panjang-panjang...suka sangat...nak jumpa jauh...nun di Singapore nun..


Quote:

ORANGINA DELIGHT CUPCAKES (ALL IN ONE METHODS)

INGREDIENTS

9 N0S. EGG YOLK
7 NOS. EGG WHITES
150 GM MELTED BUTTER
180 GM FINE SUGAR
1 TBLSP OVALETT(CAKE STABILIZER)
180 GM TOP FLOUR ...psst nak kena simpan tepung ne...susah nak dapat kat kampung boxhouse ne..
20 GM MILK POWDER
1TSP BAKING POWDER
1 TSP ORANGE PASTE
1/2 TSP VANILLA ESSENCE
10 GM VERY COLD ICE WATER OR ICE CUBES

METHODS:

1. MIX ALL ABOVE INGREDIENTS IN A MIXING BOWL, EXCEPT THE MELTED BUTTER AND BEAT
AT HIGH SPEED UNTIL FLUFFY.
2. ADD IN MELTED BUTTER AND USE YR WOODEN SPOON AND MIX WELL.
3. PREPARE SOME MUFFIN CUP OR ANY OF YR FAVOURITE CUPS, FILL THE BATTER ABOUT
3/4 FULL.
4. PREHEAT OVEN AT 180, AND BAKE THE CUP CAKES FOR ABOUT 15 TO 20 MINS OR UNTIL
BROWN ON THE SURFACE . LEAVE TOO COOL BEFORE DECORATING THEM...

NOTE: INJECT MARMALADE IN THE CENTRE OF THE CAKE, BY USING THE INJECTION NOZZLES (OPTIONAL) psst..kali ni boxhousestudio tak inject apa-apa lgi.. ...tak inject pun dah sedap la sangat..Alhamdulillah..



meh kita nyanyikan.."selamat pengantin baru..selamat berbahagia...hidup mestilah rukun....sabar paling perlu...cinta setiap hari...senyum mesti selalu...o...o...o....o...." ...ha?...apa?....bunyi katak panggil hujan?... ...tak baik tau....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net