boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 16-Jun-2008 05:20 Email | Share | Bookmark
Jamuan hari jadi anak lelak Zira yang ke 3 tahun, Adam..

jamuan hari jadi di rumah zira
adam dah 3 tahun
selamat hari jadi adam
zira kata kek ni harga dia rm50 dari kawan dia...
ini zira order kat kedai kek..kek sponge tu..
muffin kak dah yang kita toppingkan dgn whipping cream..
senyum...senyum...senyum..cam tu la..kita suka...
Hari sabtu kelmarin penuh dengan jemputan, memula majlis tahlil Kancu, khenduri kahwin anak Kak Dah member satu opis dulu dan penutup, majlis hari jadi anak no empat sepupu suami, semua jemputan tu pasti di iringi dengan makan. itu lah tu..

Bermula dengan khenduri arwah di rumah Kancu. Kancu adik ayah mertua yang baru kematian suaminya baru-baru ini di pulau pinang. Majlis khenduri arwah kali ini di buat di rumah Kancu di Kampung Gumut, Kalumpang. Majlis bermula sebelum pukul 12, ibu mertua tolong masakkan makan tengaharinya dan kita bawa kek cawan vanilla sebagai buah tangan. Waktu ni tak sempat nak ambil gambar sebab sibuk meyiapkan cupcakes fondant warna hijau untuk anak Kak Dah, Intan yang akan melangsungkan perkahwinan di dewan tun razak, tanjong malim. Gambar cupcakes kita kemaskini di entry atas tu ya..

Sebelah petang dalam pukul 5.30 petang pergi rumah zira bini pogi..he he..sambut hari jadi anak lelaki dia yang berumur 3 tahun. Puas makan, ada 2 kek yang Zira order, ada satay, ada spaggethi, ada puding caramel, ada mihun goreng, ada sandwich sardin dan minuman panas teh-0, serta siraporen yang sejuk sekali...terima kasih zira, rajinnya ko ni...dah lah mak buyung tarikh bersalin pun sudah sangat hampir..masih aktif memasak banyak-banyak...kalau ada rezeki, inilah anak yang ke lima..zira moga kau terus sihat dan ceria-ceria selalu. Kita bawa cupcakes untuk Zira...Zira tak cakap awal-awal nak buat majlis, jadi kita bawa instant cupcakes yang sempat di hias dengan fondant warna oren dan merah serta muffin buahtangan dari khenduri Kak Dah yang kita toppingkan dengan whipping cream...Aduh!!!!!.....sume food sponsor hari ini.... ..kenyang bah....



jamuan hari jadi di rumah Zira bini Pogi..nak join... ...psst ini hari jadi Adam, anak dia yang ke empat baru 3 tahun ...la ni zira ngandung lagi dah hampir nak bersalin dah...larat dia masak sensorang...ish..ish..ish...kuatnya badan..
menunya:
satay..semua orang suka, nanti lain kali kalu zira order, mintak kuah lebih tau..
spagethi ..kuahnya banyak...
mihun goreng
fish stick
kek coklat...zira order..selalu dia buat sendiri..kali ini dia tak larat
kek sponge
puding caramel
teh-o
siraporen..nyaman sekali...


kita buat cupcake untuk adam yang 3 tahun tu dan ..bawak muffin senyum gak...


ini muffin dari khenduri kak dah, kita dapat banyak buah tangan dari Kak Dah, gambar kawin anak dia pun kita dapat sekeping, semua orang dapat satu. oh ya muffin yang banyak tu kita bawa rumah zira dan toppingkan dengan whipping cream ...senyum...senyum....senyumla.. camtu kan best!!.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net