boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 15-Aug-2008 02:25 Email | Share | Bookmark
OATS & RAISINS MUFFIN

muffin oat beserta buah-buahan
mari la rasa...bagus untuk sarapan pagi..
Alahai mamafami susah-susah je...kasi kita award ni...psst ... ma tau ya kita suka peluk bear ya? ...tinggal tunggu nak peluk bear betui je...


geramnya..

Ok untuk resepi kali ini..kita buat muffin oats..sedap dan elok pula rupa parasnya..kita suka la..kata Madiha muffin ni penuh dengan cereal & raisins.. ianya sesuai untuk mereka2 yang health concious... Boxhousestudio copy & paste sahaja resepinya.. kita orang berdua ni pun lupa dari mana resepinya datang ...pernah nampak kelmarin....he he...apa-apa pun meh cuba buat, senang sangat, dah siap dan seuai untuk healthy breakfast....betul.....cuba la....

BUTTER OAT MUFFIN
(ini nama sebenar muffin ni.. MaDiHa tu yang memandai tukar kepada Oats & Raisins Muffin... jangan marah yer empunya resepi..aa kan MaDiHa...jangan marah eik yang empunya resepi.... ....)

Ingredients

150gm flour
1 teaspn baking powder
50gm bran (I substituted with 50gm instant oat)
250ml evaporated milk ( I substituted with 250ml fresh milk)
25gm margarine
50gm castor sugar (I substituted with 45gm brown sugar)
1 egg (beaten slightly)
20gm black raisins
Pinch of salt

Instuctions :
1. Soak instant oats in milk for 5 minutes.
2. Sift together flour, baking powder and salt in a bowl.
3. Hand beat margarine and sugar till creamy for approximately 5 to 7 minutes.
4. Add in egg and beat, mix well.
5. Add in oat mixture.



masa ni kita makan kat taman sekolah anak sulung kita...
hari tu hari ahad 10 August 2008..hilang rindu pada mu nak.. ..mak happy sangat...

ini pula tanda ingatan pada anak-anak mak dan mak juga serta ayah...

Quote:

Penuhi permintaan ibu baba lebih baik dari jihad
---------------------------------------------------------------------

Setiap anak wajib berbakti dan mentaati ibu baba demi membahagiakan kehidupan mereka melalui hari tua. Islam meletakkan ibu bapa pada kedudukan mulia. Banyak bakti yang boleh dilakukan kepada ibu bapa. Bakti itu dalam bentuk material dan hubungan kasih sayang. Ini bersesuaian dengan fizikal ibu bapa yang semakin uzur dan memerlukan lebih prihatin.

Antara bakti perlu dilakukan setiap anak terhadap ibu bapa
-------------------------------------------------------------------------------------
1 - Memberi nafkah
2 - Menyediakan tempat tinggal
3 - Memberi kasih sayang
4 - Mendoakan kebaikan untuk ibu bapa
5 - Memenuhi permintaan
6 - Melakukan apa yang disukai
7 - Bercakap dengan lemah lembut
8 - Menghadiahkan kejayaan
9 - Meluangkan masa bersama-sama
10 - Memberi perhatian

Sayangilah mereka sementara mereka masih ada

Terimakasih yangdahlia berkongsi ingatan yang tulus ini..


jom makan muffin oats...marila...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net