boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 17-Sep-2008 07:04 Email | Share | Bookmark
BUKA PUASA UMAH MAK...PUASA KE 14

gulai lemak udang mak..mmmmm
sambal tumis udang mak..mmmmm
aduhai....tempoyak mak gak..mmm
mihun goreng dan kari daging anie adik ipaq kita bawak
ha ni ewan suka sangat mak gorengkan..mmmm
kurma ni best la...
kita pulak bawak ne ke umah mak..mlm tadi kita buat sekali jalan
Salam Ramadhan...seminggu sudah berlalu ..la ni baru dapat update...ni kenangan bersama mak dan abah serta adik ku me dengan familinya...masa puasa ke 14..sebenarnya masa puasa hari pertama dah buka sama mak dah abah dah waktu tu..sempat bersahor sekali..rasanya gi tengok eqin dulu kat asrama coz hari jadi dia pada 31hb August 2009..lepas tu start puasa 1hb september 2008..ya ya ya.....
raya kali ni kita raya kat umah mak abah..Alhamdulillah...tak pernah rasanya sejak aku berkahwin or entah-entah sejak aku bujang lagi. .yang aku ni dapat beraya di rumah mak dan abah mana tak nya...depa berdua ne mesti nak balik umah mak apak depa...ha itu lah tu..punya sayang nya mereka pada orang tua..syahdu ma... .sampai la mak apak depa pergi ke Rahmatullah ...( ni cerita belah mak ya, belah abah dah lama pergi )..baru la merasa nak raya rumah depa pada hari raya pertama...kalu dak dah seminggu raya baru la balik umah mak abah ne...semua anak-anak, menantu-menantu serta cucu-cucu teruja nak beraya kat umah ni kali ni...adoh ...dah terasa dekatnya nak jumpa-jumpaan nih....dah tak leh cite dah...terkenang arwah opah-opah dan tok-tok dan pakcik-pakcik dan makcik-makcik dan tok opah sedara dan ramai lagi la...aku sedekah kan bacaan Al-Fatihah untuk kamu semua...Al-Fatihah...



gulai lemak udang mak masak


sambal tumis udang petai mak masak


masak tempoyak mak


ini anie, adik ipar kita bawak...mihun goreng sempoi ngan kari daging..


kita pulak bawak ne...kita sampai umah mak dah petang ...coz kita ada hal dari pagi....tapi sempat gak singgah yummy ngan vanilla pastry, cuci mata...
biskut yang kita buat 4 jenis, sume kita buat malam sebelum kita ke umah mak esoknya...senang je..punjut-punjut-punjut dah pun siap.. yang paling kiri...raisin oats cookies resepi dari noraini blog, sebelah dia tu choc chip rangup kak hanieliza, pastu oren chocolate chips mummy roz dan yang last sekali black and white cookies dari fp maklang ulampegaga... oren chocolate chips mummy roz tu nanti kita nak cuba lagi tapi kali ini kita bubuh chocolate chips, kelmarin kita guna chocolate rice..emmmm...pada pendapat kita, indah lagi kalau bubuh chocolate chips..dan tambah almond slice..Salam Berbuka Puasa ha...dah bang dah tu...jom makan...
nanti kita kasi resepi...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net