boxhousestudio@gmail.com 012-669 2939 tanjong malim

By: BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 18-Sep-2008 01:00 Email | Share | Bookmark
Black & White Cookies...memang berbaloi!!!...

Black & White Cookies


Terbabit membuat cookies ni bila maklang ulam pegaga list kan kuih raya yang dia nak buat kali ini..kaji-kaji resepinya mudah le sangat ...tapi masalah le pula nak mencari white chocolate chips tu..fikir punya fikir apa kata kita ubah ngan almond nibs..putih gak warnanya.. ..buat punya buat, menjadila...terima kasih Maklang..sodap banget...boleh buat selalu...nanti ada peluang kita cuba guna white chocolate chips pula...memang suka la.. ..jom la buat kuih raya...

Quote:

Black & White Cookies
Sumber : sarah jasmine (Rnet)

Bahan
113g butter
80g brown sugar
50g granulated sugar
1 egg
1tsp vanilla
140g all purpose flour }
30g coco powder }
½ tsp baking powder } ayak
¼ tsp baking soda }
1/8 tsp salt }
200g white choc. chips

Cara
1. Pukul butter & gula…campur telur dan esen. (kacau ngan whisker je)
2. Campur semua bahan yg diayak ke dalam adunan.
3. Masukkan white choc.chip
4. Bakar dengan suhu 160 selama 10 mins.


Nota : Kata Maklang Ulampegaga dia bakar dgn suhu 175C selama 20’. Apa-apa pun katanya ikut le oven masing-masing. Betul katanya kalu semua orang sama je oven nya senang...ini ada berbagai jenis dan jenama...jadi test dua tiga ketui dulu k.. Selamat Mencuba dari Boxhousestudio

psstt...anak Boxhousestudio dah habiskan sebalang...ha tu dia...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net